Home » Club info » Nieuws » Nieuwsbrief 3 - maart 2020

Nieuwsbrief 3 - maart 2020

Gepubliceerd op 23 maart 2020 om 10:37

Hi outside-topper,

Als sportclub stimuleren wij natuurlijk het buiten sporten. Via Sportclub Outside kan dit nu helaas even niet, maar op individuele basis mag dit (nu nog) wel. Neem het er dus nu nog even van, voordat de maatregelen van de overheid straks nog meer worden aangescherpt.

Let daarbij dan ajb wel op die 1,5 meter afstand, die ons wordt aangeraden(!)

Natural killers

Mocht er straks toch een tijd aankomen dat we zelfs (tijdelijk) niet meer individueel buiten mogen sporten, blijf dan binnen ajb in beweging! In deze corona-tijd zie je dat vooral mensen met een lagere weerstand en immuunsysteem erg ziek worden. Studies hebben aangetoond dat bewegen goed is voor je weerstand en belangrijk voor het voorkomen van ziektes.

Als we matig-intensief bewegen worden cellen in ons immuunsysteem actief: t-cellen, neutrofielen en nk-cellen. Nk-cellen zijn natural killers en eten alles op wat je lichaam binnenkomt en niet deugt. Door te bewegen gaat je hart ook harder pompen, waardoor de cellen zich verspreiden over het hele lichaam en je totale afweer toeneemt. Het risico dat je besmet raakt met het coronavirus wordt zo kleiner. En als je besmet raakt, kom je er misschien wat beter doorheen. Blijf dus niet thuis op de bank hangen. Dat was al slecht voor de gezondheid, maar nu helemaal.

Online (thuis) sporten

Om bovengenoemde reden delen we hierbij de online sportles van deze week!

Het thema van deze les is niet up to date, maar de inhoud icm de volgorde van de verschillende oefeningen is zeer effectief!

Les 2 - Online (thuis) sporten

Wederom raden we je aan om de volledige reeks 2 keer achter elkaar te doen. Ben je gevorderd, dan doe je de reeks 3x en natuurlijk alle gevorderde opties ;-) Iedereen heel veel succes!

Live lessen

De afgelopen week zijn we de mogelijkheden gaan bekijken voor het online geven van live lessen. Zoals je weet kun je mbv allerlei programma's (ZOOM, Skype, Google Classroom, etc.) online vergaderen. We hebben op deze manier gekeken of het lesgeven ook mogelijk is. Wat blijkt: voor jou als sporter levert dat weinig tot geen problemen op, maar voor de trainer is het te lastig. Zo kan de trainer niet iedereen tegelijk in de gaten houden en dus de sporter niet goed voorzien van feedback. Wij zijn aan het bekijken of en hoe we dit kunnen oplossen. Hierover dus snel meer.

Wél kan er op afstand personal training gegeven worden. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op via email (info@sportcluboutside.nl), whatsapp of telefoon (06-24823994)

Feedback sportrooster

In onze laatste nieuwsbrief vroegen we je om feedback omtrent ons sportrooster. Vanaf het moment dat we straks (7 april?) weer open kunnen, zijn er enkele wijzigingen te vinden in het sportrooster. Als het jou totaal niet uitmaakt dat het sportrooster (iets) verandert, dan hoef je niet te reageren. Maar wanneer je jouw favoriete les(sen) op een bepaald tijdstip/dagdeel graag terug wilt zien, laat dit ons dan ajb weten vóór zondag 29 maart a.s.(!)

Nieuwe sportles

Als we straks weer open gaan, starten we ook direct met een nieuwe les op het rooster: Every-Body-Pump! In deze les staat de kracht-uithouding nog meer centraal en trainen we 3-4 minuten in vaste volgorde: warming-up, squats, borst, rug, triceps, biceps, lunges/schouders, buik/core, cooling-down. De les is te vergelijken met de Bodypump les van Les Mills, maar dan gecombineerd met ons HIIT-principe (High Intensity Interval Training) en natuurlijk 40-45 minuten. Bij deze les zullen we gebruik maken van opzwepende muziek. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom!

Dit was het nieuws van deze week. Take care!